Hoe gaan we te werk?

Opmerkelijke ervaringen creëren met licht en multimedia ... Benieuwd hoe Painting with Light daar telkens weer in slaagt? Ontdek de vier fases van onze workflow.

Concept design

In de concept design fase bedenken we een origineel concept. Zag je zelf al het licht? Super, dat wordt onze basis. Nog geen idee? We creëren vanaf nul een sterk creatief, samenhangend concept. Onze creatievelingen zoeken referentiebeelden en stellen moodboards samen. Uit de brainstorm selecteren ze de beste ideeën en tekenen hiervan ruwe schetsen uit. Onze designers werken de  creatieve ideeën uit tot unieke concepten binnen je vooropgestelde wensen. Die presenteren we dan met virtuele lichtsimulaties en visualisaties.

Schematisch design

In deze fase vertalen we het concept naar een technisch realiseerbare oplossing. Wat zijn de beste lichtinstallaties? Welke video hardware is nodig om het concept te doen leven? We maken lichtberekeningen en projectorstudies, en kiezen de controlesystemen. We steken alle info in een overzichtelijk diagram, stellen een materialenlijst op en maken een ruwe budgettering. Dan volgt een schematische voorstelling van de licht- en videoscenario’s zodat je als klant ziet waar welk licht komt en wat voor sfeer dat genereert. Dan testen we onze ideeën intensief aan de hand van mock-ups en testrondes

Technisch design

Na de feedback op het schematisch design beginnen we met het technisch design.

We stellen een implementatiedossier samen met gedetailleerde installatietekeningen, plannen en blokdiagrammen. Aanvullend werken we de controlesystemen in detail uit. We verfijnen de materialenlijst en vullen die aan met alle specificaties en productcodes. De finale budgettering kan nu ook worden bepaald en dan is het aan de installateurs! 

Implementatie

Eindelijk: licht aan het einde van de tunnel! Nu kunnen we onze creatieve ideeën écht tot leven brengen. Painting with Light zorgt voor een naadloze integratie en programmering van alle systemen en elementen zoals licht, video, audio en show control. Eén contactpersoon doet de volledige opvolging en treedt op als aanspreekpunt. We maken een as built plan op en dragen het volledige project over. Maar natuurlijk kunnen we ook instaan voor het onderhoud van alle installaties en trainingen van operationeel personeel.

 Met Painting with Light ben je er zeker van dat je licht- en multimediaproject een absoluut succes wordt.