Destinations

Musea & Tentoonstellingscentra

Stoffig en saai? Dat zijn woorden die we hoe langer, hoe minder met musea en tentoonstellingen associëren. Gelukkig maar. Want vandaag is beleving essentieel voor een geslaagd bezoek aan een museum of exhibitie. Als museumorganisatie of tentoonstellingsmaker wil je die dan ook maximaliseren. Een kunstje dat we bij Painting With Light wel in de vingers hebben.

Een museum verzamelt, bewaart, onderzoekt en exposeert? Klopt. Maar vandaag wil je bezoekers ook inspireren, entertainen en raken door hen te betrekken, te activeren en te laten participeren. Kortom, via een immersive experience. Dat doen we door een ideaal kader en de juiste sfeer te creëren, en optimaal gebruik te maken van diverse (licht)technieken, interactive art, audiovisuele kunsten en digitale media.

Painting With Light gaat een stap verder dan louter een collectie presenteren. We integreren imagineering, media-kunst en storytelling niet alleen als een onderdeel van je tentoonstelling, maar van heel je inrichting, museumverlichting en aankleding. Van onthaaldesk tot de toiletten, als museum of culturele instelling zet je best een totaalconcept neer met een eenduidig verhaal. Met behulp van customer journey(s) kunnen we dat verfijnen op maat van elke potentiële doelgroep. 

Cases