news post header
De K3-show Kom Erbij draait weer op volle toeren!

K3, de meest succesvolle Belgisch-Nederlandse meidengroep aller tijden, is terug aan het touren. Met een impactvol licht ontwerp door Jeroen Opsteyn van Painting with Light (PWL) die nauw samenwerkte met choreograaf Tommy Gryson. Een minimalistisch podiumconcept werd ontwikkeld zonder video, maar met een levendige, kleurrijke en gestroomlijnde show die om alle leeftijden te vermaken. Hoewel hun belangrijkste publiek bestaat uit jongeren onder de 10 jaar genieten ook ouders en grootouders van de show! Iedereen vermaakt zich in het K3-universum!

Het lichtontwerp en de programmatie introduceren variatie en animatie. Het was een artistieke beslissingen om de groep in een meer theatrale setting te presenteren, waarbij de verlichting centraal staat en de nadruk op K3 en de dansers ligt.  Om impact te creëren en meer leven in het podium te blazen werd dit idee sterk doordacht door Jeroen met een zorgvuldig gekozen opstelling met 40 x Robe Tetra2 bewegende LED-armaturen die een sleutelrol spelen in het lichtontwerp, samen met een reeks slim ontworpen decorelementen, kostuums en de strakke choreografie. De Tetra2's zijn opgesteld in vier verticale lineaire rijen boven het podium en zorgen voor een virtueel plafond. "Ik wilde niet weer een standaard spot-wash-spot-wash ontwerp doen," legde Jeroen uit, "Studio 100 shows staan bekend om hun geweldige productiewaarden, en iedereen wilde iets anders, clean en stralend, op deze tour, dus ik denk dat deze lay-out en structurele aanpak de beste keuze was".

"Giddy -up-a-gogo " is het aanstekelijke derde nummer van de set en bevat 15 Astera Titan Tubes die zeer effectief worden gebruikt. Jeroen en Tommy kwamen allebei op het idee om de vorm en de perceptie van de ruimte te veranderen - slechts voor één nummer - wat Studio 100's technische productiemanager Jan De Goeyse mogelijk maakte. Titan Tubes waren een perfecte oplossing. Jeroen had ze eerder gebruikt als statische verlichting bij evenementen of op tv-sets, maar niet als een uniek dynamisch effect. Toen hij en Tommy op het idee kwamen om een kinetisch effect te creëren in combinatie met de dansbewegingen, wist hij dat Astera de juiste keuze was.  Jeroen houdt van de kleuren, kleurmenging en kwaliteit van de Titan Tubes. Bovendien zijn ze ook nog eens draadloos. "Het waren gewoon de perfecte verlichtingsarmaturen voor de job," bevestigt hij.

Deze huidige K3-tournee gaat door met het spelen van meerdere weekender shows gedurende de zomer tot december, met uitverkochte zalen want  iedereen viert dat ze weer live en collectief samen kunnen zingen en dansen op hun favoriete K3-nummers! "Zoals altijd is het geweldig om samen te werken met Studio 100's technisch productiemanager Jan De Goeyse en het volledige team dat deze show en tour mogelijk heeft gemaakt. Iedereen begrijpt het belang van het creëren van een kwaliteitsvolle en impactvolle show en werkt volgens de hoogste normen van perfectie," concludeerde Jeroen. De algemene lichtsfeer van de set is veelzijdig en levendig - van de warme sfeer van Latijns-Amerika tot de discodansvloer en het klaslokaal, de meeste scènes bevatten decorstukken die door de dansers op en van het podium worden bewogen, allemaal zeer efficiënt.

Pictures by Louise Stickland
Sources
Robe Lighting


Astera