news post header
Genkse verlichting maakt schtijl in stadion van Riyad

Omdat het King Saud University Stadium in de Saoedische hoofdstad Riyad 365 dagen per jaar moet kunnen gebruikt worden, is er gekozen voor een bijzondere lichtinstallatie die voor alle soorten van entertainment kan ingezet worden. Om het project te realiseren werd een beroep gedaan op het Genkse bedrijf Painting With Light.

Het King Saud University Stadium, ook gekend onder de naam Mrsool Park, is de thuisbasis van de Saoedische topclub Al Nassr. Met een capaciteit van 25.000 plaatsen is het qua grootte vergelijkbaar met dat van KRC Genk. De eigenaars willen echter niet alleen dat er gevoetbald wordt in hun stadion, maar dat er ook tal van andere wedstrijden en events georganiseerd worden. In dat verband heeft de Saudi Media Company de opdracht gekregen om het stadion te transformeren in een multifunctionele eventlocatie. Via een partner die werd uitgekozen om de volledige verlichting te vernieuwen, is men terechtgekomen bij Painting With Light uit Genk, dat moest instaan voor de aansturing en de programmatie van de technologische verlichting.

“We hebben de bestaande, statische verlichting vervangen door een combinatie van witte en RGB-armaturen die dynamische lichtshows toelaten”, zegt Luc Peumans van PWL. “Deze spectaculaire showverlichting kan van kleur veranderen en danst mee op de muziek. Ze zorgt voor sfeer, ongeacht de types van sportevents en andere vormen van entertainment.”

In Genk werden er ook al programma’s geschreven voor de aansturing van de verlichting. “De klant leverde de gewenste liedjes aan en wij hebben de overeenkomstige lichtsturing hier in Limburg uitgewerkt”, aldus Peumans. “Op basis van de (pre)visualisaties kon de klant feedback geven en konden de lichtsequenties volledig naar hun wens worden aangepast. Dit resulteert in verrassende lichtshows waar ze in Riyad nog veel plezier aan zullen beleven”, verzekert de zaakvoerder.

bron:
Made In Limburg