news post header
Play Zuid is officieel geopend!

Play Zuid is officieel geopend! Play Zuid is een breed inzetbare eventlocatie, verspreid over twee verdiepingen, in de voormalige Zuiderkroon. De locatie is geschikt voor de opnames van verschillende tv-uitzendingen, maar kan ook ingezet worden voor corporate events. Daarnaast is Play Zuid voor alle bezoekers een echte belevingsruimte waar bezoekers volledig worden ondergedompeld in de TV-wereld.

Op de begane grond werd de laatste weken hard gewerkt aan een nieuw concept. In het midden van de zaal is een indrukwekkende studio geplaatst voor ‘De Tafel Van Vier’ en andere tv-programma's. SBS Belgium en Dedsit waren opzoek naar een passend studio-ontwerp met een eigentijdse look-and-feel en een broadcast conforme verlichting die tijdens de liveshow kon aangepast worden naargelang de uitzending en het publiek. Rondom deze studio is een gezellige drinkgelegenheid waar gasten kunnen genieten van de gezellige sfeer en intussen de tv-opnames kunnen volgen. Ook in het cafégedeelte wordt momenteel het nieuwe showbizzprogramma ‘Play Café’ opgenomen.

De verdieping daarboven heeft een ruime zaal die ook dient voor het opnemen van tv-programma's als zowel liveshows of andere events. In 2022 werd er al de Cooke & Verhulst show opgenomen. Sinds dit jaar is dit ookal de thuisbasis voor Jan Jaap Op Zondag en Tulpen Uit Antwerpen.

Techniek

Deusjevoo stond in voor het interieurontwerp, Amptec voor de akoestiek & de audio en PWL voor video, licht & aansturing. De opdracht van PWL bestond uit het ontwikkelen van een controlesysteem met een eenvoudige user interface waarmee alle techniek binnen Play Zuid bediend kon worden.

Zo zijn er verschillende zones waarin zowel licht, audio als video apart kan aangestuurd worden. Alles kan eenvoudig via een touchscreen bediend worden, zodat er geen technicus aanwezig moet zijn om de verschillende sferen te activeren.

Licht

Op het gelijkvloers is een uitgebreide vaste lichtinstallatie geplaatst. Het licht bestaat uit heel wat profielspotjes op spanningsrails aan het plafond, stijlvolle rieten lichtarmaturen en hangende peertjes in verschillende maten en vormen.

Daarnaast zijn er room dividers met houten latten geplaatst om de ruimte op te delen in verschillende compartimenten. Deze zijn voorzien van strakke LEDlijnen voor het creëren van een algemene, warme sfeer binnen het café.

De kleur kan aangestuurd worden via het controlesysteem en dus aangepast worden naargelang het event dat plaatsvindt. Lux Lumen was mee verantwoordelijk voor de installatie van het licht.